Geboortekaartje met foto | Onze tips

14-03-2017

Niets is schattiger dan een foto van jullie pasgeboren wondertje op een prachtige geboortekaartje! (extra mooi op een kaartje van hipDesign ;-) ) Maar helaas zien we redelijk vaak dat de trotse ouders een donkere of slechte kwaliteit foto plaatsen.  Wij geven je tips over het maken en eventueel bewerken van de foto. Zo wordt je kaartje helemaal perfect!

 

NEEM DE TIJD

De beste tijd voor een newborn shoot is wanneer de baby tussen de 0 en 14 dagen oud is. Pasgeboren baby’tjes krullen zich in de eerste week nog helemaal op. Als je dat beeld wilt hebben, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Maar ga daarentegen ook niet te vroeg aan de slag in verband met eventuele vouwtjes en huidsmeer. Denk daar van te voren goed over na!

Het is trouwens ook écht niet erg om je geboortekaartjes wat later op te sturen omdat je wacht op de newborn shoot. Achteraf ben je daar ontzettend blij mee! Enne, je familie en vrienden heb jij of je partner waarschijnlijk al via een appje op de hoogte gebracht :-)

 

 

LICHT

Zachte babyhuidjes laten zich het beste fotograferen bij mooi zacht licht. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht en het gebruik van de flits te vermijden. Maak de foto in een ruimte waar het zo licht mogelijk is, maar waar je geen volle zon hebt want anders krijg je scherpe schaduwen.

 

 

KWALITEIT

Natuurlijk maak je met een spiegelreflexcamera andere foto’s dan met een telefoon, maar tegenwoordig leveren de deze ook prima kwaliteit, zolang je je maar zo veel mogelijk aan de eerste tips houdt! Foto’s met een grootte van minimaal 1 MB (300 dpi) zijn (meestal) voldoende voor drukkwaliteit.

 

 

ACHTERGROND

Houd de achtergrond rustig zodat het niet te veel afleidt van de baby. Heel schattig al die nieuwe speeltjes en truitjes, maar niet zo handig voor in beeld! Alle aandacht naar je kleintje :-)

 

 

FORMAAT

Als je het formaat van je geboortekaartje al weet, houd hier dan alvast rekening mee. Bij een vierkant kaartje, is het mooi als jullie kleintje in het midden van de foto staat. Bij een staande of langwerpige kaart is het juist mooi om de lengte te benutten. Plaats je de foto van je kleintje in een vierkante polaroid? Zorg dan dat je deze via Photoshop al even bijsnijd. Heb je geen Photoshop? Dan kan je deze natuurlijk ook even op je telefoon of een ander online bewerkingsprogramma bijsnijden. Of je mailt ons, dan doen wij het even voor je!

 

 

SERVICE

Mocht je twijfelen of de kwaliteit? Stuur ons voordat je aan de slag gaat met jullie geboortekaartje eerst even de originele foto digitaal toe. Wij controleren en optimaliseren deze altijd, gewoon als service. Natuurlijk doen we dat gratis, want wij willen niets liever dan dat jullie geboortekaart helemaal naar wens en boven verwachting mooi is!


Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: