hipDesign > Papiersoorten voor je geboortekaartje

Papiersoorten voor je geboortekaartje

Een mooie papiersoort die past bij je geboortekaartje kan je kaartje helemaal afmaken! We hebben zes hoog-kwalitatieve papiersoorten voor jullie geselecteerd: drie standaard papiersoorten en drie luxe papiersoorten. Onze designers hebben jarenlange ervaring met papiersoorten dus zij helpen je graag met advies over welk papier het beste bij jouw kaartje past! Neem daarvoor gerust contact met ons op, of lees hieronder de tips van onze designer Evy. We raden je trouwens sowieso aan om een proefdrukje van je geboortekaartje te maken. Dan zie je hoe je kaartje er in het echt uitziet, en we sturen ook meteen voorbeelden van al onze papiersoorten mee!

 

Standaard papiersoorten

Natuurkarton | 340 grams 

Dit is een van onze populairste papiersoorten. Het is een stevige, matte papiersoort. De kleuren van je geboortekaartje worden krachtig en intens van kleur en de achtergrond blijft helder wit.

★ Tip van Evy: "Met deze papiersoort zit je eigenlijk altijd goed! Natuurkarton is erg geschikt voor dubbelgevouwen geboortekaartjes."

Fotokaart | 300 grams

Deze papiersoort is stevig karton met een hoogglansafwerking aan de voorkant, zoals je bijvoorbeeld gewend bent bij ansichtkaarten. De fotokaart-papiersoort is van nature niet spierwit maar heeft een warme ondertoon en is dus ietsjes geler, waardoor de kleuren van je geboortekaartje ook een warme ondertoon krijgen. 

★ Tip van Evy: "Zoals de naam al zegt, is deze papiersoort mooi om voor kaarten met een foto te gebruiken."

Zijdeglans | 300 grams

Zijdeglans is een stevige papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets geligere tint heeft. 

★ Tip van Evy: "Vind je het mooi als jouw geboortekaartje een zachte glans heeft? Ga dan voor zijdeglans!"

 

 

 

Luxe papiersoorten 

Voor luxe papiersoorten rekenen we een klein bedragje per kaart extra. De kosten verschillen van €0,10 per klein enkel geboortekaartje tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. In onze prijscalculator kun je de totaalprijs voor jouw kaartjes uitrekenen.

Oud-Hollands | 300 grams

Dit is een van onze populairste luxe papiersoorten. Oud-Hollands papier heeft structuur, wat de kaarten net wat extra's geeft. De structuur kun je het best omschrijven als een mooie klassieke lijnenstructuur. De kleur is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. 

★ Tip van Evy: "Deze papiersoort is heel mooi voor staande kaartjes of kaartjes met een klassieke of juist stoere stijl. De kaarten krijgen door het reliëf een luxe, stijlvolle uitstraling. Ik raad deze papiersoort ook aan als je een kaartje met kraft-achtergrond hebt, dat geeft een prachtig, nostalgisch effect."

Yvory gold | 250 grams

Deze luxe papiersoort is stevig en iets off-white. De yvory gold-papiersoort geeft de zachte tinten en pasteltinten van je geboortekaartje een mooie warme glans. 

★ Tip van Evy: "Kies je voor een romantisch, stijlvol of hip geboortekaartje dan raad ik yvory gold aan. Heb je een geboortekaartje met goudkleurige elementen? Die komen op yvory gold heel mooi uit! Deze papiersoort is mooi voor klassieke witte kaartjes, maar ook heel gaaf bij een donkerder stoer kaartje."

Parelmoer | 290 grams

Dit is een feestelijke en superhippe papiersoort. Als je voor parelmoer gaat, worden alle kleuren op je geboortekaartje wat intenser en krijgen ze een zacht glinster-effect. Dat geeft je kaart een extra chique uitstraling. Goudkleur op je kaartje komt op parelmoer heel mooi uit. 

★ Tip van Evy: "Parelmoer is mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. En gebruik je bijvoorbeeld lichtgrijs in je design dan wordt dit een zilver-look. Ook de kleur goud is bij parelmoer papier echt prachtig om te zien. Deze papiersoort is mooi te combineren met een zilveren of gouden envelop of een bijpassende parelmoer-envelop."


Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: