hipDesign > Papiersoorten trouwkaarten I hipDesign.nl

Yes we do I Papiersoort trouwkaart uitkiezen

Standaard papiersoorten

Bij hipDesign kun je kiezen uit zes verschillende papiersoorten. Maar welke eigenschappen hebben deze papiersoorten en hoe weet je welk papiersoort het beste bij jullie trouwkaart past? Onze designer Marleen legt je hieronder alles uit. Heb je na het lezen van de tekst nog vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen graag!

Tip: Als je een echte proefdruk van jullie kaartje besteld, dan sturen we automatisch samples mee van al onze papiersoorten.

 

Natuurkarton | 340 grams 

Stevig, mat en helder wit papier waardoor de kleuren van je kaart goed tot zijn recht komen. Het is niet voor niets ons meest verkochte papiersoort! Voor dit papier betaal je geen extra toeslag.

❤ Tip van Marleen: "Dit papiersoort kan voor ieder design worden gebruikt. Door de matte witte kleur van dit papier, komen alle kleuren echt tot leven op jullie kaart."

 
 

Fotokaart | 300 grams

Dit papier laat zich het beste vergelijken met een wenskaart. Een hoogglans afwerking aan de voorzijde en een matte achterkant. Door de lakafwerking worden de kleuren iets warmer qua tint. Voor dit papier betaal je geen extra toeslag.

❤ Tip van Marleen: "Een foto geeft jullie trouwkaart echt iets persoonlijks. De UV-lak voorkomt dat de foto verkleurd in de zon, waardoor de kaart lang mooi blijft. "

 

Zijdeglans | 300 grams

Dit papiersoort ken je misschien wel uit magazines. Glad papier met een matte zijdeglans en iets warme ondertoon. Dit papier is 300 grams waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

❤ Tip van Marleen: "Kiezen jullie voor een enkele kaart? Dan is zijdeglans de perfecte papiersoort. Doordat het papier stevig is, wappert het minder dan onze overige papiersoorten."

Luxe papiersoorten

Voor luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart extra. De kosten verschillen van €0,10 per klein enkele uitnodiging tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. In onze prijscalculator kan je de totaalprijs voor de trouwkaarten uitrekenen.

Oud-Hollands | 300 grams

Oud-Hollands is een matte papiersoort met een voelbare structuur. De structuur geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets minder wit waardoor het ook warm aandoet.

❤ Tip van Marleen: "Kiezen jullie voor een trouwkaart met botanische elementen? Kies dan voor Oud-Hollands. Door de structuur in het papier is het net of je de nerven van de blaadjes voelt.

 

Yvory gold | 250 grams

Kies je voor een romantisch, stijlvol en hippe trouwkaart dan is jouw keuze misschien ook yvory gold. Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

❤ Tip van Marleen: "Kiezen jullie voor een trouwkaart met goudtinten? Kies dan voor Yvory Gold. Door de warme kleur en schittering van dit papier komen de goudtinten van jullie kaart helemaal tot leven."

 

Parelmoer | 290 grams

Feestelijk en super hip. Alle kleuren krijgen een parelmoer effect. Dat geeft je kaart een extra uitstraling en is erg chique. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld lichtgrijs dan wordt dit in druk zilver.

❤ Tip van Marleen: "Kiezen jullie voor een trouwkaart met pasteltinten? Kies dan voor Parelmoerpapier. Door de mooie schittering van dit papier komen de kleuren van jullie kaart echt tot leven."

 

Wat doet de papiersoort met de kleuren van je kaartje?

Op de afbeeldingen hieronder kun je goed zien hoe de kleuren verschillen op de verschillende papiersoorten. Wil je advies over welk papiersoort het beste past bij jouw uitnodiging? Neem contact met ons op, wij helpen graag!

Papiersoorten geboortekaartjes jongen

 

Papiersoorten geboortekaartjes meisje

 

1.Natuurkarton 2.Fotokaart 3.Parelmoer 4.Oud Hollands 5.Yvory Gold 6. Zijdeglans

 

Bekijk alle trouwkaarten

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: