hipDesign > Papiersoorten uitnodigingen

Papiersoorten uitnodigingen

Standaard papiersoorten

Het kiezen voor de juiste papiersoort maakt je uitnodiging helemaal af! Wij hebben zes mooie papiersoorten om uit te kiezen: drie standaard papiersoorten en drie luxe papiersoorten. Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag advies over het kiezen van de juiste papiersoort? Neem dan gerust contact met ons op, of lees hieronder de tips van onze designers Marieke en Loes. Tip: bestel een proefdruk van je uitnodiging!

Tip: Als je een echte proefdruk van jullie kaartje besteld, dan sturen we automatisch samples mee van al onze papiersoorten.

 

Natuurkarton | 340 grams 

Dit is een van onze meest bestelde papiersoorten. Het is een matte, stevige papiersoort. De kleuren van je uitnodigingen worden krachtig en intens van kleur en de achtergrond blijft helder wit.

★ Tip van Marieke: "Deze papiersoort is eigenlijk altijd goed. Het brengt de kleuren uit je uitnodiging goed naar boven en een witte achtergrond blijft ook mooi wit."

 
 

Fotokaart | 300 grams

Dit papiersoort is stevig met een hoogglansafwerking aan de voorkant, zoals je bijvoorbeeld gewend bent bij ansichtkaarten. De fotokaart-papiersoort is van nature niet spierwit maar heeft een warme ondertoon en is dus ietsjes geler, waardoor de kleuren van je uitnodiging een warme ondertoon krijgen.

★ Tip van Loes: "Een persoonlijke foto op je uitnodiging is een ontzettend leuke toevoeging, en met deze papiersoort komt de foto helemaal tot zijn recht."

 

Zijdeglans | 300 grams

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets geligere tint heeft.

★ Tip van Marieke: "Wil je graag een glans over jouw uitnodiginskaart? Kies dan voor deze mooie papiersoort!"

Luxe papiersoorten

Voor luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart extra. De kosten verschillen van €0,10 per klein enkele uitnodiging tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. In onze prijscalculator kan je de totaalprijs voor jouw uitnodigingen uitrekenen.

Oud-Hollands | 300 grams

Oud-Hollands papier heeft structuur, wat de kaarten net wat extra's geeft. De kleur is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Een populaire keuze onder onze luxe papiersoorten.

★Tip van Loes: "Oud Hollands past heel mooi bij bijvoorbeeld een klassieke jubileum uitnodiging. De kaarten krijgen door het reliëf een luxe nostalgische uitstraling."

 

Yvory gold | 250 grams

Dit luxe papiersoort is stevig en iets off-white. Yvory gold bevat een mooie warme glans wat goed past goed bij uitnodigingen met goudtinten.

★Tip van Marieke: "Op Ivory gold komen bijvoorbeeld goudtinten net wat sprankelender over. Past dus heel mooi dus bij onze 50 jaar getrouwd collectie!"

 

Parelmoer | 290 grams

Dit is een feestelijke en superhippe papiersoort. Als je voor parelmoer gaat, worden alle kleuren op je geboortekaartje wat intenser en krijgen ze een zacht koel glinster-effect. Dat geeft je kaart een extra chique uitstraling.

★ Tip van Loes: "Gebruik je bijvoorbeeld lichtgrijs in je design dan wordt dit een zilver-look. Parelmoer past dus mooi bij een ontwerp waarbij je wat lichtere tinten gebruikt. Super mooi bij onze 21 diner kaarten. "

 

Wat doet de papiersoort met de kleuren van je kaartje?

Op de afbeeldingen hieronder kun je goed zien hoe de kleuren verschillen op de verschillende papiersoorten. Wil je advies over welk papiersoort het beste past bij jouw uitnodiging? Neem contact met ons op, wij helpen graag!

Papiersoorten geboortekaartjes jongen

Papiersoorten uitnodiging 50 jaar verjaardag

Papiersoorten geboortekaartjes meisje

Papiersoorten uitnodiging 21 diner

1.Natuurkarton 2.Fotopapier 3.Parelmoer 4.Oud Hollands 5.Yvory Gold 6. Zijdeglans

Bekijk alle uitnodigingen

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: