hipDesign > Geboortekaartjes maken - Unieke Ontwerpen - hipDesign

Geboortekaartjes maak je bij hipDesign!

Bekijk alle geboortekaartjes

Geboortekaartjes altijd volgens de laatste trends

Van stoere designs tot vintage geboortekaartjes en van kleurrijk tot klassiek: bij hipDesign vind je geboortekaartjes in allerlei stijlen. Kies een mooi kaartje uit onze collectie of ontwerp zelf eentje, bestel een proefdruk en ontvang daarbij een luxe proefsetje met de beschikbare papiersoorten en envelopkleuren. Je kunt eenvoudig met iDeal of Mistercash (België) betalen en wij beloven dat we je kaartje snel bezorgen!

Onze hippe geboortekaartjes

Hieronder vind je een paar van onze bestverkochte designs. Klik op een kaartje om 'm te bewerken. Als je hulp nodig hebt of een vraag wilt stellen, kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

 

0 kaartjes
Sorteer op
Sorteer op: Nieuw Populair Bestverkocht Aanbevolen

Alles over geboortekaartjes

We zijn er voor jou!

Er is geen vraag ons te veel. Want wij willen net als jij dat je helemaal tevreden en blij bent met de geboortekaarten voor jullie kleintje. Mail ons via info@hipdesign.nl of bel 085 - 043 80 04 (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur) 

Enveloppen vooraf bestellen

En je keuze gemaakt? Proefdruk van het geboortekaartje thuis ontvangen? Bestel eenvoudig vooraf je enveloppen. We maken ook op maat bijpassende adreslabels als je dit zou willen en we bieden je onze verzendservice aan. Gewoon om het je makkelijk te maken!

Waar kan ik geboortekaartjes kopen?

Vroeger bestelde iedereen zijn geboortekaartjes bij de plaatselijke drukkerij of printshop als je een eigen ontwerp had. Tegenwoordig kan dit gemakkelijk online! Er zijn veel leuke webshops die collecties aanbieden waar je uit kan kiezen. Elke webshop heeft zijn eigen designers en stijlen. Je moet een goed gevoel hebben bij de webshop waar je je kaartjes voor deze speciale gebeurtenis maakt en bestelt. 

Hoe geboortekaartjes kiezen?

Als je weet dat je zwanger bent kan het voorbereiden beginnen! Dat is een leuke tijd want je hebt geen haast en kan kijken wat bij jullie past en wat de wensen voor jullie kleine gup zijn. Na 20 weken is het geslacht bekend, als je dat wilt weten natuurlijk! De zoektocht naar een geboortekaartje begint bij de meesten rond deze periode. Er is zoveel aanbod dat je via je mobiel of laptop verschillende collecties bij webshops gaat bekijken. Het is handig om vast leuke kaartjes te markeren als je/jullie favoriet. Zo kan je later in je eigen account zien welke stijlen of elementen vaker terugkomen en je hier specifieker op kan zoeken.

Hoe maak ik een geboortekaartje

Bij hipDesign kun je kiezen uit een collectiekaart of een blanco kaart. Als je kiest voor een collectiekaart kun je gemakkelijk zelf de naam, afbeeldingen, foto en kleuren naar eigen stijl aanpassen. Er is een beeldbank waar je zelf nog gratis afbeeldingen of clipart kan toevoegen, van bijvoorbeeld dieren of gouden elementjes. Zo kan iedereen op deze manier een uniek kaartje maken! Als je er voor kiest om een blanco kaart te ontwerpen kun je echt alles zelf bepalen! Er zijn verschillende kaarttype zoals staand, liggend, langwerpig. Dan is er nog de keus of je een dubbel,- of enkele kaarttype kiest. Met alle soorten fonts kan je de naam van jullie kindje mooi uitlichten en met een eigen foto wordt het super persoonlijk! Vergeet niet om tussentijds de kaart op te slaan. Na het maken kun je hem via je eigen account aan bijvoorbeeld je partner laten zien.

Geboortekaartje waar moet je opletten

Als jullie een selectie van bijvoorbeeld drie geboortekaartjes hebben gemaakt kun je vooraf een proefdruk bestellen. Je krijgt een echte druk van jullie kaartje(s) om het formaat, de papiersoort en de envelopkeuze te bepalen. Als je de definitieve order controleert, let je op de volgende punten: staat de achtergrond ‘uitgevuld’ (dat betekent dat er geen kleuren of afbeeldingen doorlopen op andere pagina’s), staat de geboortedatum er op, staat de naam op alle pagina’s goed geschreven, staan jullie contactgegevens erop en staat er vermeld of bezoek wel of niet gewenst is? 

Heb je genoeg kaarten besteld? Vergeet geen extra kaartjes voor jullie zelf te bestellen. Als je vooraf enveloppen hebt besteld, bedenk dan goed wat de maat van je kaartjes moet zijn. Dit is altijd net iets kleinder dan de maat van je envelop.

Wanneer bestel ik mijn geboortekaartjes?

Als jullie eruit zijn welk kaartje het wordt, kun je vooraf een proefdruk bestellen. Die krijg je per briefpost thuisgestuurd en kan je beoordelen op papiersoort, formaat en kleur envelop. Als de bevallingsdatum nadert, kan je het beste vooraf je enveloppen bestellen, je kan in alle rust de enveloppen schrijven of voorzien van een adresetiket. Dan is de bevalling geweest en is het tijd om iedereen jullie leuke kaartje te sturen met alle gegevens van de baby. Onze tip is om jullie gekozen kaartje op te slaan in jullie ‘eigen collectie’ zodat je na de bevalling precies dat kaartje kan bewerken met de laatste gegevens en eventueel een foto. Voor 18:00 uur besteld en met een oplage van minimaal 20 kaartjes heb je de kaartjes de volgende dag in huis! De enige dag dat er geen pakketpost wordt bezorgd is zondag. Als je de enveloppen al hebt geschreven en voorzien van voldoende frankering kunnen ze dezelfde dag nog op de post!

Geboortekaartjes hoe snel bezorgd

Als je een proefdruk voor 18:00 uur bestelt, wordt deze dezelfde dag gedrukt en verzonden. In Nederland duurt briefpost 1-2 werkdagen, op maandag bezorgd PostNL geen post. In België duurt briefpost soms een week. Een order van 20 stuks of meer die voor 18:00 uur is besteld - dit kunnen 20 kaarten of enveloppen zijn - wordt per pakketdienst verstuurd en is doorgaans de volgende dag geleverd. Op zondag wordt er in Nederland en België geen pakketpost bezorgd. Sluitzegels en adresetiketten kunnen op maat worden gemaakt en die dienen wel vooraf besteld te zijn, want deze zijn niet binnen een dag geleverd.

Wanneer geboortekaartjes verzenden?

In België is het qua cultuur wenselijker om zo snel mogelijk geboortekaartjes te bestellen. We zien dat dit in Nederland iets minder streng is. Met moderne communicatiemiddelen zoals WhatsApp zijn directe familie en vrienden al op de hoogte van de naam en geboortedatum, soms zelfs al met foto. Het is gewoonlijk om na 1-2 dagen de geboortekaartjes op de post te doen. Het is handig om vooraf al de enveloppen te bestellen en te schrijven. Na de geboorte heb je daar waarschijnlijk minder zin in. HipDesign kan de hele verzendservice op zich nemen. Jullie hoeven vooraf enkel een adressenlijst aan te leveren en de proef van jullie kaartje goed te keuren met de laatste gegevens.

Hoe duur zijn geboortekaartjes?

Bij hipDesign kost de eerste proefdruk €1. Vervolgens bij de grote order werkt hipDesign met staffelkorting. Hoe meer kaartjes hoe goedkoper het wordt. Via de prijscalculator kan je dit gemakkelijk vooraf berekenen. Er worden nooit verzendkosten gerekend. De prijs tussen een enkel of dubbel kaartje maakt uit. De enveloppen zijn er in standaardkleuren en exclusieve kleuren als parelmoer, goud en zilver. Ditzelfde geldt voor papierkeuze; er zijn standaard papiersoorten en exclusieve zoals oud-hollands, ivory gold en parelmoer.

Geboortekaartjes zonder drukkosten

Wist je dat je bij veel aanbieders van geboortekaartjes drukkosten betaald? Bij hipDesign zijn wij open en transparant in onze prijsvoering. De prijzen van onze geboortekaartjes zijn inclusief drukkosten. Is jullie geboortekaartje opgebouwd uit meerdere kleuren? Ook dan betaal je naast onze vaste prijzen niets extra's, ook niet als het kaartje dubbelzijdig bedrukt dient te worden.

Hoe geboortekaartjes adresseren?

Als je vooraf de enveloppen bestelt, kan je deze al schrijven. Het adres moet voorzien zijn van naam, adres en postcode. Naar landen buiten Nederland moet het land duidelijk vermeld worden. Je kunt ook vooraf adresetiketten op maat laten maken, dan wordt er een element uit jullie kaart gebruikt en kan je een eigen lettertype kiezen. Het is ook mogelijk om de standaardetiketten te gebruiken, dat scheelt creatiekosten. Met een excelbestand met alle adressen kunnen we de adreslabels printen. HipDesign zal in overleg met jullie de adresetiketten maken en dan per post versturen. Belangrijk om het totale pakketje te wegen en voldoende te frankeren. Je kan de envelop ook versieren met tape of sluitstickers.

Filters ×
Toegepaste filters filters wissen

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: