hipDesign > Papiersoorten voor je geboortekaartje

Standaard papiersoorten

Het juiste papiersoort kan je geboortekaartje echt afmaken! Bij hipDesign kun je kiezen uit zes mooie papiersoorten: drie standaard papiersoorten en drie luxe papiersoorten.

Onze designers geven je graag met advies over welk papier het beste bij jouw kaartje past! Neem daarvoor gerust contact met ons op, of lees hieronder de tips van onze designer Evy.

Tip: Als je een echte proefdruk van jullie kaartje besteld, dan sturen we automatisch samples mee van al onze papiersoorten.

 

Natuurkarton | 340 grams 

Dit is een van onze populairste papiersoorten. Het is een stevige, matte papiersoort. De kleuren van je geboortekaartje worden krachtig en intens van kleur en de achtergrond blijft helder wit.

★ Tip van Evy: "Met deze papiersoort zit je eigenlijk altijd goed! Natuurkarton is erg geschikt voor dubbelgevouwen geboortekaartjes."

 
 

Fotokaart | 300 grams

Deze papiersoort is stevig karton met een hoogglansafwerking aan de voorkant, zoals je bijvoorbeeld gewend bent bij ansichtkaarten. De fotokaart-papiersoort is van nature niet spierwit maar heeft een warme ondertoon en is dus ietsjes geler, waardoor de kleuren van je geboortekaartje ook een warme ondertoon krijgen. 

★ Tip van Evy: "Zoals de naam al zegt, is deze papiersoort mooi om voor kaarten met een foto te gebruiken."

 

Zijdeglans | 300 grams

Zijdeglans is een stevige papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets geligere tint heeft. 

★ Tip van Evy: "Vind je het mooi als jouw geboortekaartje een zachte glans heeft? Ga dan voor zijdeglans!"

Luxe papiersoorten

Voor luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart extra. De kosten verschillen van €0,10 per klein enkel geboortekaartje tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. In onze prijscalculator kun je de totaalprijs voor jouw kaartjes uitrekenen.

Oud-Hollands | 300 grams

Dit is een van onze populairste luxe papiersoorten. Oud-Hollands papier heeft structuur, wat de kaarten net wat extra's geeft. De kleur is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen.

★ Tip van Evy: "Dit papiersoort is mooi voor staande, klassieke en stoere kaartjes. De kaarten krijgen door het reliëf een luxe uitstraling. Oud Hollands geeft kaartje met kraft-achtergrond een prachtig, nostalgisch effect."

 

Yvory gold | 250 grams

Dit luxe papiersoort is stevig en iets off-white. Yvory gold bevat een mooie warme glans wat goed past goed bij geboortekaartjes met goudtinten.

★ Tip van Evy: "Kies je voor een romantisch of stijlvol geboortekaartje dan raad ik yvory gold aan. Heb je een geboortekaartje met zachte kleuren? Die komen op yvory gold heel mooi uit! Deze papiersoort is mooi voor klassieke witte kaartjes, maar ook heel gaaf bij een donkerder stoer kaartje."

 

Parelmoer | 290 grams

Dit is een feestelijke en superhippe papiersoort. Als je voor parelmoer gaat, worden alle kleuren op je geboortekaartje wat intenser en krijgen ze een zacht koel glinster-effect. Dat geeft je kaart een extra chique uitstraling.

★ Tip van Evy: "Parelmoer is mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld lichtgrijs in je design dan wordt dit een zilver-look."

 

Wat doet de papiersoort met de kleuren van je kaartje?

Op de visuals hieronder kun je goed zien hoe de kleuren verschillen op de verschillende papiersoorten. Wil je advies over welk papiersoort het beste past bij jullie geboortekaartje? Neem contact met ons op, wij helpen graag!

Papiersoorten geboortekaartjes jongen

Papiersoorten geboortekaartjes jongen

Papiersoorten geboortekaartjes meisje

Papiersoorten geboortekaartjes meisje

1.Natuurkarton 2.Fotopapier 3.Zijdeglans 4.Oud Hollands 5.Yvory Gold 6. Parelmoer

Bekijk alle geboortekaartjes

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: